Assalamualaikum & selamat pagi. ED masak fettucine lada hitam Prego untuk sarapan pagi ini.
Fettucine lada hitam Prego.
Apa? Nak resipi? Resipi sama macam sebelum ED masak spageti sebelum ni, cuma berbeza kuah Prego & untuk yang ini, ED tak letak cili padi.
ED guna fettucine Kimball & sos lada hitam Prego.
Bahan tumis tetap sama, bawang besar, bawang putih, lada benggala hijau & sosej. Tumis letak sikit minyak.
Rasa sos lada hitam ni tak pedas. Kalau korang yg suka pedas, boleh tambah cili padi. Sos ni pekat, jadi ED tambah air dlm 1 tin ni & tuang pada masakan tadi.
Fettucine rebus dulu tau! Waktu ni, bila bahan kuah dah mendidih, ED letak garam & fettucine ni. Kacau sebati.
Siap. Fettucine lada hitam Prego.
Mudah kan? Selamat mencuba!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan