Petang ini, ED masak mi hailam cendawan. Oke, ED share resipinya. Resipinya ikut cara ED ye..
Mi hailam cendawan
Resipi
1 kg mi kuning dicelur
Kuah:
Bahan kisar
1 biji bawang besar
3 biji bawang putih
1 ibu jari halia
2 kiub pati ayam
Kicap manis
Minyak bijan
Garam
Isi ayam
Kek ikan
Cendawan 1 tin
1 biji lobak
Minyak
Air
Tepung jagung dilarutkan
Cara masak kuah:
1. Panaskan minyak.
2. Tumis bahan kisar.
3. Campur minyak bijan, kiub ayam & kicap.
4. Masukkan ayam, air mengikut kesukaan.
5. Masukkwn kek ikan, lobak & cendawan. Tutup kuali sehingga kuah mendidih.
6. Masukkan garam & tepung jagung.
7. Siap.
Jadilah mi hailam cendawan.
Selamat mencuba. Udada Ubabye!!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan