Sabtu, 20 Januari 2018

(Zlurpp) Resipi mi hailam cendawan cara saya

Petang ini, ED masak mi hailam cendawan. Oke, ED share resipinya. Resipinya ikut cara ED ye..

Mi hailam cendawan

Resipi

1 kg mi kuning dicelur

Kuah:

Bahan kisar
1 biji bawang besar
3 biji bawang putih
1 ibu jari halia

2 kiub pati ayam
Kicap manis
Minyak bijan
Garam

Isi ayam
Kek ikan

Cendawan 1 tin
1 biji lobak

Minyak
Air
Tepung jagung dilarutkan

Cara masak kuah:
1. Panaskan minyak.
2. Tumis bahan kisar.
3. Campur minyak bijan, kiub ayam & kicap.
4. Masukkan ayam, air mengikut kesukaan.
5. Masukkwn kek ikan, lobak & cendawan. Tutup kuali sehingga kuah mendidih.
6. Masukkan garam & tepung jagung.
7. Siap.

Jadilah mi hailam cendawan.

Selamat mencuba. Udada Ubabye!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
Blog Hiburan dan Peribadi