Selasa, 8 April 2014

(Sembang) Mula amalkan pati delima Gulsan

Hai, mulai bulan April ini, ED cuba amalkan minum pati delima Gulsan. Banyak khasiat buah delima ni..

ED suka bancuh pati delima ini dengan sedikit gula. Rasanya macam air asam kecut. Sungguh lazat.

Antara khasiatnya yang ED suka ialah kaya antioksidan. Antioksida menyingkirkan toksin dalam badan serta melambatkan penuaan. Hehe.. Sesuai juga untuk stamina dan sakit2 sendi. Sifat masam pati delima ini bukan sebarang masam, tapi masam vitamin C. Pokoknya, memang baguslah minum pati delima ni. Udada Ubabye!!



ED: sedapnya!

2 ulasan:

  1. WAA....haha.. sama lah.. dah lama amalkan.. Alhamdulillah.. rasa ringan je badan (walaupun gajahhhh..) hhaahaha!.. nak membuang pun senang je...
    Ohh.. insteed of tambah gula, better tukar dengan madu....madu asli yer...
    selalu pagi/sblm tido sy akan minum 1 sudu gulsan dan 1 sudu madu... :))
    petang2 buat jus....3 sudu gulsan 2 sudu madu utk 1 mug besar.....dan ais... marvelllousssssss!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masih tak biasa amalkan madu... Pernah cuba madu Ramadan lepas tapi akhirnya tewas juga... Madu tu pun dah terbuang.. Huhu..

      Padam

Blogger

Foto saya
Johor Bahru, Johor, Malaysia
Blog Hiburan dan Peribadi